Tanyeri, Naim
Atan, Aslı Görkem
Öksüz, Turaç
Doğan, Tugan
Özgener, Gülşah
Çetinkaya, Kübra
http://hdl.handle.net/20.500.11834/921
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Şişli ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 13'tür.tr_TR
1925 yılında Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesinde doğan Naim Tanyeri, 1955 yılında Şişli’nin Kuştepe mahallesine gelir. Gazeteleri ilk basım yerlerinden alarak gazete satıcılığı yapar. Kuştepe mahallesinin kuruluşundaki katkılarını anlatan Tanyeri, o dönemde yapılan gecekonduların 1952 yılında yıkıldığından ve insanların mağdur edildiğinden bahseder. Ana geçim kaynağı çiçekçilik olan Romanların yaşadığı mahalledeki düğün eğlencelerini de aktarır.tr_TR
nfo:eu-repo/semantics/embargoed-Accesstr_TR
Şişli (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Gösterilertr_TR
Naim Tanyeri ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1925, Gümüşhane; T.C.; Erkek; Muhasebeci, Yazartr_TR
Türkiye, İstanbul, Şişlitr_TR
Atan, A. G., Akdeniz, M., Ünlü, G., Bayır, K., Arslan, Ş., Öksüz, T., Doğan, T., Özgener, G., Çetinkaya, K.. "1955'te Kuştepe'ye geldim.". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 05 Şişli.tr_TR