Şenol, Cemal
Özsoy, Tankut
Lale, Saadet Nur
Aşçı, Semih
http://hdl.handle.net/20.500.11834/918
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Kağıthane ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 10'dur.tr_TR
1962 yılında Kastamonu iline bağlı Bozkurt ilçesinde doğan Cemal Şenol, 1974 yılında İstanbul’a gelir sonrasında 1976’da Kağıthane’ye yerleşir. Talatpaşa mahallesinin bir gecekondu semti olduğunu söyleyen Şenol, zamanla beton binaların çoğaldığını belirtir. 1994-2004 yılları arasında yaptığı belediye meclis üyeliği sırasında gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseder. Kağıthane ilçesinin tarihini anlatırken sandal sefaları ve mesire alanlarıyla meşhur ilçenin eğlence hayatını da değinir. Televizyonun henüz çok yaygın olmadığı dönemlerde, evinde televizyon olanlara misafirliğe gidildiğini ve insanların birbirlerini ağırlamaktan mutlu olduğunu söyler. Şimdiki kafelerin yerini eskiden kıraathanelerin tuttuğunu, bunun dışında yazlık sinemaya herkesin ailesiyle gittiğini anlatır. Bayramlarda Kastamonulular Derneği’nde kutlama yaptıklarından bahseden Şenol, aynı zamanda derneğin teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcılığını yürütmektedir. Anadolu’nun bir çok şehrinden insanların göç ettiği ilçede, düğünler Anadolu usulü davullu zurnalı yapılmakta, Hıdırellez gibi kutlamalar ve gelenekler bozulmadan devam etmektedir.tr_TR
Kağıthane (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Cemal Şenol ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1962, Kastamonu; T.C.; Erkek; Serbest Meslektr_TR
Türkiye, İstanbul, Kağıthanetr_TR
Özsoy, T., Lale, S. N., Aşçı, S.. "Anadolu'dan, Kağıthane Talatpaşa'ya yolculuk". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 04 Kağıthane.tr_TR