Ç., İ.
Saçak, Seda
Genç, İlhan
Kesim, Ayşegül
http://hdl.handle.net/20.500.11834/916
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Kağıthane ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 10'dur.tr_TR
İstanbul’un Kağıthane ilçesine bağlı Gültepe semtinde herkes tarafından Çoban Amca olarak tanınan İ.Ç., Çoban Amca Kahvehanesi’nin işletmecisidir. Çocukluğu Taksim’de geçer, Gültepe’ye 1957 senesinde gelir. Kağıthane’ye ilk gelenlerden biri olduğundan ilçenin o dönemlerdeki durumundan bahsederken ormanlık alanlardan oluştuğunu söyler. Anadolu’dan çok fazla göç alan Gültepe, 1980 İhtilali’nden sonra gelişmeye başlar. Dini bayramlardan, Hıdırellez kutlamalarından bahsederken düğün eğlencelerini ve cenazeleri de anlatır. Eski adetlerin artık yaşatılmadığını ve ilişkilerin de bu yüzden değiştiğini ifade eder. Güreşleri ile meşhur Kağıthane ilçesinde ayı oynatıcılarının da olduğunu söyler. Bunlar dışında sinema ve gazino gibi eğlence yerlerine gittiklerini aktarır.tr_TR
Kağıthane (İstanbul, Türkiye)tr_TR
İ. Ç. ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1933, İstanbul; T.C.; Erkek; Kahvecitr_TR
Türkiye, İstanbul, Kağıthanetr_TR
Saçak, S., Genç, İ., Kesim, A.. " Kimse yoktu buralarda, in cin top oynuyordu". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 04 Kağıthane.tr_TR