Özcan, Rıza
Karahan, Gözde
Karakoç, A. Huzeyfe
Kuzucu, Özlem
Yartaşı, A. Burak
Yazgan, Gizem
http://hdl.handle.net/20.500.11834/912
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Kağıthane ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 10'dur.tr_TR
1956 yılında İstanbul’da doğan Rıza Özcan, önce Beyoğlu’nda daha sonra da 4. Levent’te yaşar. Okulu 3. sınıftayken bırakan Özcan, babasının Çeliktepe’deki sinemasında makinistlik yapar. Babasının altı kere evlendiğini ve 17 kardeş olduklarını söyler. Erkek kardeşlerin içinde en büyük olan Özcan’ın çocukluğu çalışmakla geçer. O dönemlerde televizyonun yaygın olmadığını ve en büyük eğlencenin sinema olduğunu söyler. Babasıyla iletişimine de değinerek aile içi ilişkilerin şimdiki gibi olmadığını ifade eder. Kağıthane ilçesinin Refah Partisi’nde olduğu dönemde meclis üyeliği yapan Özcan, ilçenin bu yıllarda değiştiğini belirtir. 1980 İhtilali’nden hemen önce yaşanan çatışmalar sırasında babasının da vurulduğunu ve bu süreci bitiren darbenin toplum içindeki gerilimi sonlandırdığını belirtir. İlçede yaşayan Sünniler ve Alevilerin ihtilal dönemindeki ilişkilerine de değinen Özcan’a göre ilçedeki siyasi ve dini çeşitlilik bugün de devam etmektedir.tr_TR
Kağıthane (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Aile İlişkileritr_TR
Sağ-Sol Çatışmasıtr_TR
Rıza Özcan ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1956, İstanbul; T.C.; Erkek; Eski Makinisttr_TR
Türkiye, İstanbul, Kağıthanetr_TR
Karahan, G., Fırat, C., Karakoç, A. H., Kuzucu, Ö., Yartaşı, A. B., Yazgan, G.. "Yazın iki film birden oynatırdık. Üç bin kişi gelirdi.". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 04 Kağıthane.tr_TR