Pehlivan, İsmail
Doğanay, Erkan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/901
Bu görüşme, Küçükçekmece Belediyesi tarafından, Bir Zamanlar Küçükçekmece: Küçükçekmece Sözlü Tarih Çalışması başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 33'tür.tr_TR
1946 yılında Üsküp’te doğan İsmail Pehlivan, 1955’ten beri Küçükçekmece’de kasaplık yapmaktadır. Çıraklıktan kalfalığa yükselen ve 40 yıldır kasaplık yapan Pehlivan, ustalarının kendisini nasıl bir disiplinle yetiştirdiğini anlatır. Mesleğe ilk başladığı yıllarda halkın çiftçilikle uğraştığını söyler. Küçükçekmece’deki diğer kasaplarla ilişkilerinden bahsederken halkın et ihtiyacının tamamını Kumburgaz’daki mezbahadan karşıladıklarını söyler.tr_TR
Küçükçekmece Belediyesi
Küçükçekmece (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Et Ürünleritr_TR
Çiftçiliktr_TR
İsmail Pehlivan ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1946, Üsküp; T.C.; Erkek; Kasaptr_TR
Türkiye, İstanbul, Küçükçekmecetr_TR
Bir zamanlar Küçükçekmece: Küçükçekmece sözlü tarih çalışması. küratör Erkan Doğanay. İstanbul: Küçükçekmece Belediyesi Kültür Yayınları, 2014.tr_TR