Emeği GeçenlerBayram, Deniz (hazırlayan)
Emeği GeçenlerIşıldak, Zeynep (hazırlayan)
Yayın Tarihi2014
Künye BilgisiAdaletin cinsiyeti: erkek şiddeti ile mücadelede hukuki deneyimler. hazırlayan Deniz Bayram, Zeynep Işıldak. İstanbul: Mor Çatı, 2014.tr_TR
ÖzetBu çalışmada, yaşadığı şiddet nedeni ile Mor Çatı’ya başvuran on kadın ile derinlemesine görüşmeler yapıldı. Yirmi üç yıldır alanda çalışan Mor Çatı’nın dayanıştığı, anlatıları ile bu kitabın oluşmasını sağlayan kadınlar, eşlerinden, eski kocalarından, nişanlılarından, sevgililerinden, erkek kardeşlerinden şiddet görmüş kadınlar. Tamamı yaşadıkları şiddet sürecinde karakol, yakın koruma, Aile Mahkemesi, Savcılık, Valilik gibi devlet kurumları ile ilişkilenen kadınlar. Şiddet hikayeleri üzerinden yapılan görüşmeler, kendilerinin izinleri ile kaydedildi ve Mor Çatı gönüllüsü kadınların yazıları ile bu kitap oluşturuldu. Yaşadıkları şiddet ve ayrımcılığı bizlerle paylaşan kadınların anlatılarının aktarımını zaman zaman Mor Çatı gönüllüsü kadınların bu deneyim paylaşımından aldıkları duygu ve düşüncelerini aktardıkları yazılara zaman zamansa kadınların anlatılarına katışıksız yer vererek, erkek şiddetini, devletin politikalarını, yeni hukuksal düzenin beraberinde getirdiklerini anlatmak istedik.tr_TR
YayınlayanMor Çatı Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerKadına Şiddettr_TR