Güney, Halit
Doğanay, Erkan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/898
Bu görüşme, Küçükçekmece Belediyesi tarafından, Bir Zamanlar Küçükçekmece: Küçükçekmece Sözlü Tarih Çalışması başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 33'tür.tr_TR
1967 yılında Rize’de doğan Halit Güney, babasından devraldığı fırıncılık mesleği ile uğraşmaktadır. Çocukluğunda Kemalpaşa’da fırın işleten babasına yardım ederken bir yandan da okula devam ettiğini anlatan Güney, o yıllarda fırıncılık işinin dükkanlarda değil, meydanlarda yapıldığını ve ilçelere at arabalarıyla sevkiyat yapıldığını söyler. Söğütlüçeşme Lisesi’nden mezun olduktan sonra 40 yıldır sürdürdüğü fırıncılık işini meslek edinir. Çocukluk dönemini anlatırken, o dönemde park, bahçe gibi oyun alanlarının olmadığını ve denize girmek için yürüyerek Florya’ya gittiklerini anlatır.tr_TR
Küçükçekmece Belediyesi
Küçükçekmece (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Fırınlartr_TR
Halit Güney ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1967, Rize; T.C.; Erkek; Fırıncıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Küçükçekmecetr_TR
Bir zamanlar Küçükçekmece: Küçükçekmece sözlü tarih çalışması. küratör Erkan Doğanay. İstanbul: Küçükçekmece Belediyesi Kültür Yayınları, 2014.tr_TR