Önder, Orhan
Katgı, Tennur
Gülen, Burak
Vatansevdim, Merve
Özben, Özlem
Tekbaş, Fatma
http://hdl.handle.net/20.500.11834/886
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Eyüp ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
1932 yılında Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı Doğançay’da doğan Orhan Önder’in baba tarafı Kafkasya’dan, anne tarafı ise Batum’dan Türkiye’ye göç eder. Kendisi askerlikten sonra çalışmak üzere geldiği Eyüp’e yerleşir. II. Dünya Savaşı’nı gören Önder, o dönemde yaşananlara değinir. Uzun süre çalıştığı İngiliz şirketinden emekli olduktan sonra Köfteci Orhan Baba Lokantası'nı açar. 30 seneyi aşkın süredir Eyüp’te lokanta işleten Önder, ilçedeki eğlence kültüründen bahseder. Genelde kahvehanede oturduklarını, yazın yazlık sinemaya ya da gazinolara gittiklerini, bazen de Beyoğlu’na çıktıklarını söyler.tr_TR
Eyüp (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Kahvehanelertr_TR
Siyasi Görüşlertr_TR
Siyasi Mücadelelertr_TR
Orhan Önder ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1932, Sakarya; T.C.; Erkek; Aşçıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Eyüptr_TR
Katgı, T., Gülen, B., Vatansevdim, M., Özben, Ö., Tekbaş, F.. "Mutluyduk tabii, bir şey düşünmezdik ki. Yarınım ne olacak demiyordun. Yarınını düşünmüyordun.". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 03 Eyüp.tr_TR