Türkmenoğlu, Metin
Kapısız, Nihal
Ayhan, Gülcan
Çetin, Ayşe
Kuğu, Gizem
Funda, Gamze
http://hdl.handle.net/20.500.11834/885
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Eyüp ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
1940 yılında İstanbul’da doğan Metin Türkmenoğlu’nun ailesi 1912 yılında Balkan Savaşı sırasında Makedonya’dan İstanbul’a göç ederek Eyüp’e yerleşir. Ailesi 100 yıla yakın bir süredir Eyüp’te yaşayan Türkmenoğlu, ilçenin değişimi hakkında bilgiler verir. Gençliğinde, Feshane’de denize girebildiklerini ve piknik yapmak için mesire yerlerine gittiklerini söyler. Rum ve Bulgar komşularından bahsederken herkesin birbirine saygı duyduğunu ve sağlam komşuluk ilişkileri olduğunu ifade eder. 1960 yılında askerliği sırasında fotoğrafçılığa merak salan Türkmenoğlu, askerlik dönüşü Eyüp’te Foto Münir’in yanında çalışmaya başlar. Bu arada amatör olarak futbol oynar ve 1969 yılında hafta sonları Yeni İstanbul Gazetesi'nde spor muhabirliği yapar. 1975 yılında abisi ile Eyüp İskelesi’nden bir kahvehane satın alarak kahveyi ve hemen yanındaki yazlık düğün salonunu işletmeye başlar. 1985 yılında dükkanları yıkılınca foto muhabirliği ve fotoğrafçılığa geri dönen Türkmenoğlu, bu dönemde yıkılan fabrikalardan da bahseder.tr_TR
Eyüp (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Fabrikalartr_TR
Dalan, Bedrettintr_TR
Metin Türkmenoğlu ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1940, İstanbul; T.C.; Erkek; Fotoğrafçıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Eyüptr_TR
Kapısız, N., Aydın, H., Ayhan, G., Çetin, A., Kuğu, G., Funda, G.. "Her şeyimiz yoktu ama çok daha mutluyduk". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 03 Eyüp.tr_TR