Özdemir, Safinaz
Altın, Özge
Özdemir, Nurdan
Alptekin, Kader
Hitit, Yelda
Yalvaç, Furkan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/883
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Eyüp ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
1933 yılında Giresun ilinin Bulancak ilçesinde doğan Safinaz Özdemir, 1948 yılında ailesiyle Eyüp’e göç eder, 60 yılı aşkın bir süre Eyüp’te yaşar. 1950-1955 yılları arasında Feshane’de çalışan Özdemir, evlendikten sonra işten ayrılır. İlçenin, 1950’den sonra Bulgaristan’dan gelen göçmenlerle kalabalıklaştığını söyler. Sokaklarda tef çalıp ayı oynatanları ve yazlık sinema eğlencelerini anlattıktan sonra ilçenin değişimi hakkında da bilgiler verir.tr_TR
Feshane (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Ekmek Karnesitr_TR
Safinaz Özdemir ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1933, Giresun; T.C.; Kadın; Emeklitr_TR
Türkiye, İstanbul, Eyüptr_TR
Altın, Ö., Özdemir, N., Alptekin, K., Hitit, Y., Yalvaç, F.. "O zaman böyle kalabalık yoktu". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 03 Eyüp.tr_TR