Çağlar, Şazıman
Negür, Dilay
Çulha, Merve
Taştemir, Tuğçe
Çil, Fatih Sultan
Arda, Erinç
http://hdl.handle.net/20.500.11834/881
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Eyüp ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
Ailesi Yugoslavya, Manastır’dan Türkiye’ye göç eden Şazıman Çağlar, 1929 yılında Bursa’da doğar. 1952 yılında gezmek için geldiği İstanbul’da, abisinin ayarladığı bir işte çalışmaya başlar. 1959 yılına kadar Mahmutpaşa, Mercan’da çalışan Çağlar, daha sonra kendi terzihanesini açar. Ustalık sonrası diktiği kıyafetler ile bugünün giyim tarzını kıyasladığında eskiden insanların daha özenli giyindiğini ifade eder. Ulaşımın daha çok tramvaylarla yapıldığı dönemlerden de bahseder.tr_TR
Eyüp (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Eyüp Sultan (Hz. Halid)tr_TR
Şazıman Çağlar ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1929, Bursa; T.C.; Erkek; Terzitr_TR
Türkiye, İstanbul, Eyüptr_TR
Negür, D., Çulha, M., Taştemir, T., Çil, F. S., Arda, E.. "Terzi olduk gittik". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 03 Eyüp.tr_TR