Ersöz, Recep
Özkan, Tuğba
Gök, Hülya
Yaşar, Melike
Öztürk, Yasemin
Görkem, Aslı
http://hdl.handle.net/20.500.11834/877
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Eyüp ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
Alibeyköy’e ismini veren Ali Bey’in torunu olan Recep Ersöz, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenidir. Bizans döneminde İnot adıyla bilinen ve mera olan bölge Osmanlı zamanında hazine arazisi olur ve Alibeyköy adıyla anılmaya başlar. Fatih Sultan Mehmet tarafından büyük dedelerinden Ali Bey’e hediye edilen bu mezranın, zaman içinde yerleşim alarak köye dönüştüğünü ve 1980’de Eyüp Sultan semtine bağlandığını anlatır. Kadın erkek ilişkilerinden bahsederken toplum içindeki farklı kültürlere saygı duyulması gerektiğini ifade eder. Ayrıca semtin manevi değerlerini ve bunlarla ilgili anlatıları da aktarır.tr_TR
Alibeyköy (Eyüp, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Kadın Erkek İlişkileritr_TR
Çok Kültürlülüktr_TR
Gayrimüslimlertr_TR
Eyüp (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Palamutçu Dedetr_TR
Recep Ersöz ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
T.C.; Erkek; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenitr_TR
Türkiye, İstanbul, Eyüp, Alibeyköytr_TR
Özkan, T., Gök, H., Yaşar, M., Öztürk, Y., Görkem, A.. "Aşklar sizli bizli yaşanan aşklardı". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 03 Eyüp.tr_TR