YazarSönmez, Şinasi
YazarKaya, Barış
Yayın Tarihi2016
Künye BilgisiSönmez, Şinasi. Siyah beyaz fotoğraflarla Karedeniz Ereğli sözlü tarih çalışması. Barış Kaya. İstanbul: Pegem Akademi, 2016.tr_TR
ÖzetBu sözlü tarih çalışması, Zonguldak ili, Karadeniz Ereğli ilçesi hakkında literatürde yeterince sözlü tarih çalışmasının olmamasından kaynaklanan, boşluğun doldurulmasını ve Karadeniz Ereğli’nin sözlü tarih alanında da hakkı olan yeri almasını amaçlamaktadır. Çalışma sırasında Karadeniz Ereğli’nin Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren Türkiye’nin sosyal, ekonomik, siyasi alanlarda yaşadıklarını mikro düzeyde yaşayan bir laboratuvarı andırdığını sezinlendi. Bu sözlü tarih çalışması, bir bilimsel araştırma projesi (BAP) olarak yürütülen “Ereğli Halkının Belleğinde Cumhuriyet Bayramları” isimli, yine sözlü tarih çalışması olan projeden büyük oranda esinlenmiş ve 2 yılı aşkın bir süre boyunca Karadeniz Ereğli genelinde yapılan araştırmaların bir ürünü olarak ortaya çıkmış bir çalışmadır.tr_TR
YayınlayanPegem Akademi Yayıncılıktr_TR
Anahtar KelimelerZonguldak (Türkiye)tr_TR