Çayrak, Songül
Çetin, İdil
Özer, Gizem
Tural, Kaan
Çubuk, Dilan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/867
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Fatih ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
1943 yılında Erzurum’da doğan Songül Çayrak, babasının ve eşinin mesleği dolayısıyla Türkiye’nin birçok şehrinde yaşar. İstanbul’a geldiğinde Fatih ilçesine yerleşen Çayrak, ilk geldiği yıllarda balığın çok ve ucuz olduğunu ve sokaklarda satıldığını anlatır. Semtin dünü ve bugünü hakkında bilgiler verirken toplumun değişimine de değinir.tr_TR
Fatih (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Tiyatrotr_TR
Yiyecek ve İçecektr_TR
Toplumsal Değişimtr_TR
Songül Çayrak ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1943, Erzurum; T.C.; Kadın; Emekli Öğretmentr_TR
Türkiye, İstanbul, Fatihtr_TR
Çetin, İ., Özer, G., Tural, K., Çubuk, D.. "Eskiden Fatih'te daha kültürlü aileler vardı". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 02 Fatih.tr_TR