Özaltan, Feridun Tahir
Batman, Mustafa
Aktürk, Ardacan
Akçay, Esra
Taşkın, Derya
Karagöz, Betül
http://hdl.handle.net/20.500.11834/864
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Fatih ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
İstanbul ilinin Fatih ilçesine bağlı Şehremini semtinde doğan Feridun Tahir Özaltan’ın tüm hayatı Fatih’te geçer. Çocukluğunda Fatih’teki evlerin en fazla iki katlı ve bahçeli olduğunu, yerleşimin henüz yoğun olmadığı ilçede oyun oynamak için çok fazla mekanları bulunduğunu söyler. 4 tane yazlık sineması bulunan Şehremini’de ünlü sanatçıların konserler verdiğinden ve bunun dışında bazı bayram eğlencelerinin olduğundan bahseder. Adnan Menderes’in başbakanlık yaptığı dönemde gerçekleştirilen yıkım ve imar işleriyle değişen ilçenin çok kültürlü yapısına da değinir.tr_TR
Şehremini (Fatih, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Samatya (Fatih, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Yiyecek ve İçecektr_TR
Çok Kültürlülüktr_TR
Feridun Tahir Özaltan ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
İstanbul; T.C.; Erkek; Kuaförtr_TR
Türkiye, İstanbul, Fatihtr_TR
Batman, M., Aktürk, A., Akçay, E., Taşkın, D., Karagöz, B.. "Kar yağdı mı bütün mahalle toplanır, Vefa'ya boza içmeye giderdik". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 02 Fatih.tr_TR