Gücüyeter, Seher
Alkan, Ceren
Kangal, Gizem
Yılmaz, Melike
Kelay, Göktuğ
http://hdl.handle.net/20.500.11834/859
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Fatih ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
1929 yılında İstanbul’da doğan Seher Gücüyeter’in dedeleri, Bulgaristan’dan İstanbul’a göç eder. Fatih’te doğup büyüyen Gücüyeter, Silivrikapı İlkokulu’nda okuduğu yıllarda Latin alfabesine yeni geçildiğini ve Osmanlıca'yı yasak nedeniyle öğrenemediğini ifade eder. İlkokul yıllarını anlatırken katıldıkları Hıdırellez eğlencelerinden bahseder. Hem ebeveynlerinin hem de kendi evliliğini detaylarıyla aktarır ve dönemin düğün adetlerini anlatır.tr_TR
Fatih (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Tarımtr_TR
Yiyecek ve İçecektr_TR
Osmanlıcatr_TR
Seher Gücüyeter ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1929, İstanbul; T.C.; Kadın; Bakkaltr_TR
Türkiye, İstanbul, Fatihtr_TR
Alkan, C., Kangal, G., Yılmaz, M., Kelay, G.. "Ben Uzunyusuf'ta doğdum". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 02 Fatih.tr_TR