Avramoğlu, İlya
Taşlıdan, Nevra
Ertürk, Elif
Özdemir, Kübra
Yılmaz, Nur
Köseoğlu, Esra
1936 yılında İstiklal Caddesi’nde açılan Kelebek Korse dükkanı, İlya Avramoğlu’nun dedesine aittir. Dükkanı, dedesinden sonra babası devralır. 1978 yılında çalışmaya başladığı Kelebek Korse'de kendi ürettikleri korseleri sattıklarını ve korselerin elastikten değil kumaştan üretildiğini anlatır. Yılbaşından aylar önce yılbaşı siparişleri aldıklarını söyleyen Avramoğlu, bir zamanlar önemli bir alışveriş caddesi olan İstiklal'de, tekstil sektörünün yerini lokantalara bıraktığını ifade eder. İstiklal Caddesi’ndeki dükkan vitrinlerden bahsederken bu dükkan ve mağazaları gezmek üzere Beyoğlu’na gelen ve bu muhitte yaşayan insanların kılık kıyafetlerine de değinir. 1920’li yıllarda üç-dört ilçeden ibaret bir şehir olan İstanbul’un, 1960’lı yıllardan sonra büyüyerek geliştiğini söyler. Özellikle Turgut Özal döneminde ilerleme kaydeden haberleşme araçlarını anlatır.tr_TR
Kelebek Korse Dükkanıtr_TR
Kadın Güzelliğitr_TR
Modatr_TR
Beyoğlu Sinemalarıtr_TR
Toplumsal Değişimtr_TR
Gazetelertr_TR
Telefontr_TR
İstiklal Caddesi (Beyoğlu, İstanbul, Türkiye)tr_TR
İlya Avramoğlu ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
T.C.; Erkek; Esnaftr_TR
Türkiye, İstanbul, Beyoğlutr_TR
Taşlıdan, N., Ersoy, Ş., Dilki, M., Ertürk, E., Özdemir, K., Yılmaz, N., Köseoğlu, E.. "Beyoğlu İstanbul'un kendisiydi...". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 01 Beyoğlu.tr_TR