Akbaş, Püzant
Uzundağ, Emre
Yardım, Tamar
Vanlıoğlu, Diandra
Demirci, Nora
Aleksanyan, Melida
http://hdl.handle.net/20.500.11834/853
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Beyoğlu ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 19'dur.tr_TR
1949 yılında İstanbul’da doğan Püzant Akbaş, ilköğrenimini Türkiye’de tamamladıktan sonra ortaokul, lise ve üniversiteyi Kıbrıs’ta okur. Türkiye’ye dönünce önce Moda’ya daha sonra ise Beyoğlu’na yerleşir. Çocukluğunda Beyoğlu'nun her sokağında rahatça oyun oynayabildiklerini ancak şimdi özellikle bazı bölgelerin yetişkinler için bile tehlikeli olduğunu ifade eder. Yine çocukluk dönemi ile günümüzü kıyaslayan Akbaş, gece boyunca sokak sokak dolaşan mahalle bekçileri sayesinde her muhitin asayişinin sağlandığını söyler. Arnavut kaldırımlı Beyoğlu sokakları su tutmadığı için çamur olmadığını ve her zaman temiz kaldığını anlatır. Beyoğlu’nun özellikle son 40-50 yıl içinde hızla değiştiğinden ve bir zamanlar İstanbul’da tek olan İstiklal Caddesi gibi büyük caddelerden artık İstanbul’un her semtinde birkaç tane olduğundan bahseder.tr_TR
Pera (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Kiliselertr_TR
Tramvaytr_TR
Tiyatrotr_TR
Püzant Akbaş ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1949, İstanbul; T.C.; Erkek; Sahaftr_TR
Türkiye, İstanbul, Beyoğlutr_TR
Uzundağ, E., Yardım, T., Vanlıoğlu, D., Demirci, N., Aleksanyan, M.. "Herkes yemeğini hemen yer, televizyonu olan bir arkadaşının, dostunun evine misafir olarak giderdi; onlara da "telesafir" denirdi.". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 01 Beyoğlu.tr_TR