Tiryaki, Mustafa
Altın, Özge
Hindistan, Ezgi
Akın, Pınar
Karakol, Ataberk
http://hdl.handle.net/20.500.11834/850
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Beyoğlu ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 19'dur.tr_TR
Rize’de doğan Mustafa Tiryaki, üniversite eğitimi için İstanbul’a gelir ve geldiği günden itibaren Beyoğlu ilçesine bağlı Halıcıoğlu semtinde oturur. 1977 yılında Hasköy Güner Akın Lisesi’ne müdür olur ve 2009 yılında emekliye ayrılır. Semtte, Ermeniler ve Rumlarla kurdukları ilişkilere değinen Tiryaki, toplumun zenginliği olarak gördüğü kültürel çeşitliliğe saygı duyulması gerektiğini söyler. Semtin mimari ve tarihi dokusu hakkında bilgiler verirken yenilenen ve restore edilen yapılardan bahseder. Haliç’in, semtteki mezbahaların çöpleri yüzünden kirlendiğini ve İstanbul’un neredeyse tümüne et dağıtımı yapan mezbahalar kapandıktan sonra semtin çevresinde büyük değişimler olduğunu anlatır.tr_TR
Halıcıoğlu (Beyoğlu, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Hasköy Musevi Mezarlığıtr_TR
Tersanelertr_TR
Alevilertr_TR
Kağıthane (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Mustafa Tiryaki ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
Rize; T.C.; Erkek; Öğretmentr_TR
Türkiye, İstanbul, Beyoğlutr_TR
Altın, Ö., Hindistan, E., Akın, P., Karakol, A.. “Eskiden Kağıthane'ye kadar sandalla gidilirdi. Hani şairin dediği gibi "Giderim Sadabad'a...". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 01 Beyoğlu.tr_TR