Demirel, Raşit
Sarılar, Oğuz
Sevinç, Duygu
Aslan, Hivda
Kurt, Mizgin
Karakuş, İklim
http://hdl.handle.net/20.500.11834/848
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Beyoğlu ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 19'dur.tr_TR
1947 yılında İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesine bağlı Hasköy semtinde doğan Raşit Demirel, 50 yıl şoförlük yapmıştır. Doğup büyüdüğü ve yaşadığı semtin geçmişini anlatırken gençlik yıllarındaki kadın-erkek ilişkilerine de değinir. Gençlerin, arkadaşlarıyla buluşmak üzere Sarı Madam’ın Şişhane’deki çay bahçesine gittiklerini ve daha sonra gezmek için Beyoğlu’na çıktıklarını anlatır. Beyoğlu sokaklarına fötr şapkasız, kravatsız ya da papyonsuz çıkılmadığı zamanlardan bahseder. Yahudilerle kurdukları komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerini aktarırken Yahudilerin, 6-7 Eylül Olayları’ndan sonra semti terk ettiklerini söyler.tr_TR
Şişhane (Beyoğlu, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Kadın Erkek İlişkileritr_TR
Giyimtr_TR
Yahudilertr_TR
Emirgan (Sarıyer, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Raşit Demirel ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1947, İstanbul; T.C.; Erkek; Taksi Şoförütr_TR
Türkiye, İstanbul, Beyoğlutr_TR
Sarılar, O., Yalçın, G., Sevinç, D., Aslan, H., Kurt, M., Karakuş, İ.. “Sen virajı dönmeden paçaların dönüyordu.”. Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 01 Beyoğlu.tr_TR