Movüd, Abdullah
Batman, Mustafa
Doğan, Hüseyin
Saluğ, Duygu
Aras, Furkan
Alpakut, Umut
1942 yılında İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesine bağlı Gümüşsuyu semtinde doğan Abdullah Movüd, doğduğundan beri Taksim’de yaşamaktadır. Çocukluğu, Hacı Salih Lokantası’nın sahibi olan babasının dükkanında çalışarak geçer. Beyoğlu’nun değişimine tanıklık etmiş biri olarak çocukluğundaki İstanbul’u anlatır. İstiklal Caddesi’nde yürüyen insanların birbirlerine selam vermeden geçmediğini söyler. İstanbul’un Fatih, Eminönü, Sirkeci ve Üsküdar’dan ibaret olduğundan bahseder. Tophane’de kurulan Amerikan Pazarı’nda, gurbetçilerin, Türkiye’de bulunmayan ürün ve gıda malzemelerini sattığını ancak bu pazarın Bülent Ecevit zamanında kaldırıldığını söyler. Denize girmek için Florya’ya gittikleri dönemlerde denizin, kumları sayılacak kadar temiz olduğunu ifade eden Movüd, çocukluk döneminde yaygın olan hamam kültüründen de bahseder.tr_TR
Gümüşsuyu (Beyoğlu, İstanbul, Türkiye)tr_TR
Hamam Kültürütr_TR
Hacı Salih Lokantasıtr_TR
Abdullah Movüd ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1942, İstanbul; T.C.; Erkek; Lokantacıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Beyoğlutr_TR
Batman, M., Doğan, H., Saluğ, D., Aras, F., Alpakut U..“Kabataş'ta denize baktığın zaman kumları sayabilirdin.”. Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 01 Beyoğlu.tr_TR