YazarÇakır Tezgin, Nurdan
Yayın Tarihi2013-03
Künye BilgisiÇakır Tezgin, Nurdan. Yaşca hoşça, aşçı fok'ça: Foça mutfağı. İzmir: Foça Belediyesi, 2013.tr_TR
Özetİzmir'in Foça İlçesi'ne olan sevgisi ve mutfak kültürüne olan özel ilgisi nedeniyle çalışmalarında 'Aşçı Fok' adını kullanan Nurdan Çakır Tezgin, Foça'nın yerel yemeklerini, Yaşça Hoşça, Aşçı Fok'ça Foça Mutfağı adıyla kitaplaştırdı. Foça Belediyesi'nin katkılarıyla bastırılan 175 sayfalık kitap, dokuz yıl boyunca Foça'nın yaşlıları, mübadilleri, balıkçıları ve köylülerinin ev ev ziyaretlerine gidilerek toplanılan bilgi ve belgelerle oluşturuldu. Çoğunluğu yörenin otları ve balıklarıyla yapılanlardan oluşan, et yemekleri ve hamur tatlılarını da kapsayan 130'a yakın yemek tarifinin yanı sıra kitap, yaşamışlarının dilinden Foça'nın ve yörenin tarihini de içeriyor.tr_TR
YayınlayanFoça Belediyesitr_TR
Anahtar Kelimelerİzmir (Türkiye)tr_TR