EditörKul, Mehmet
EditörParin, Suvat
Yayın Tarihi2014
Künye BilgisiEski Van'a doğru bir yolculuk: Bir sözlü tarih çalışması. editör Mehmet Kul, Suvat Parin. İstanbul: Yeniyüzyıl Yayınları, 2014.tr_TR
Özet"Eski Van'a Doğru Bir Yolculuk; Bir Sözlü Tarih Çalışması" isimli kitap, Van'ın yakın geçmişinde ortaya çıkan güzide yaşanmışlıkları, o dönemleri bire bir yaşayan canlı tanıkları ile görüşerek gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Van'ın çınarları denilebilecek yirmiye yakın isim ile Van'ın geçmiş kültürü ve sosyal yaşamı hakkında derinlemesine mülakatlar yapılan kitapta, Van'ın yakın tarihinde "Mahalle kültürü", "Türkmenler, Kürtler, Yahudiler, Ermeniler ve Araplar", "Çarşı kültürü", "Yahudi Muşo", "Geçmişin bayramları", "Taziyeler" gibi önemli birçok konuda kaybolmaya yüz tutmuş değerleri gün yüzüne çıkarıyor.tr_TR
YayınlayanYeniyüzyıl Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerVan (Türkiye)tr_TR