Emeği GeçenlerGözoğlu, Murat (hazırlayan)
Yayın Tarihi2013
Künye BilgisiBiz o konuyu daha görmedik eğitim sistemi ve temsiliyet. hazırlayan Murat Gözoğlu. İstanbul: Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği, 2013.tr_TR
ÖzetBiz o konuyu daha görmedik’ söz kalıbı, çoğumuza ilkokul ya da lise yıllarımızdan tanıdık gelecektir. Okul müfredatının değişmez ilkeleri içinden türetilmiş bir bahane cümlesi. Duyulmayanı, henüz bilinmeyeni meşru kılmak, bu konudaki sessizliği gerekçelendirmek için bir mazeret olarak kabul edilebilir belki de. Biz o konuyu daha görmemişizdir çünkü öğretmenimiz o konuyu henüz anlatmamıştır, belki de hiçbir zaman anlatmayacaktır. Bu kitap, Türkiye’deki eğitim sisteminde anlatılmayanları, sırası gelmeyenleri, temsil edilemeyenleri, kişilerin kendi ağzından duymamızı sağlamaya ve bu verili geleneğin bize neler hissettirdiğini anlamaya çalışacaktır.tr_TR
YayınlayanErmeni Kültürü ve Dayanışma Derneğitr_TR
Anahtar KelimelerEğitim Hayatıtr_TR