EditörYakut, Kemal
Yayın Tarihi2014
Künye BilgisiÇifteler Köy Enstitüsü anılar-izlenimler. editör Kemal Yakut. Eskişehir: Tepebaşı Belediyesi, 2014.tr_TR
ÖzetKöy enstitülerinden biri olan ve 1939 yılında kurulan Eskişehir Çifteler Köy Enstitüsü, bu enstitüde eğitim görmüş 28 öğretmenin anlatısı üzerinden kitaplaştırıldı. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen “Çifteler Köy Enstitüsü, Anılar-İzlenimler” adlı sözlü tarih çalışmasında; öğretmenlerin enstitüye gelişlerindeki ilk gün, enstitüdeki günlük yaşam, verilen eğitim, öğrencilerin yönetime katılımı ve öğretmenlik yılları soruldu. Anlatılar kadar fotoğraflar ve belgelerle de zenginleştirilen 300 sayfalık çalışmada, bir döneme ışık tutulurken, o döneme ilişkin tespitler birinci ağızdan kaleme alındı.tr_TR
YayınlayanEskişehir Tebebaşı Belediyesi Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerKöy Enstitüleritr_TR