YazarNeyzi, Leyla
YazarDarıcı, Haydar
Yayın Tarihi2013
Künye BilgisiNeyzi, Leyla. "Özgürüm ama mecburiyet var" Diyarbakırlı ve Muğlalı gençler anlatıyor. Haydar Darıcı. İstanbul: İletişim, 2013.tr_TR
ÖzetGençler Türkiye’de yakın geçmişte yaşananlar hakkında ne düşünüyorlar? Özellikle otuz yıla varan savaşın şiddet ortamı, onların zihninde nasıl bir tortu bırakmış? Asıl önemlisi, Türkiye’nin Doğu’sundaki ve Batı’sındaki gençler, Türkler ve Kürtler, birbirleri hakkında ne düşünüyorlar? Diyarbakırlı ve Muğlalı gençlerle yapılan derinlemesine söyleşilerde, birbirini anlamanın haritası seriliyor önümüze. Önyargıların, kaygıların, öfkelerin, kitlenmelerin ama aynı zamanda empatinin, dostluğun, alışverişin haritası… Birbirini ve ötekini tanımanın insanı nasıl genişlettiğine dair, genç seslere kulak vermek için…tr_TR
Dizi KaydıBugünün Kitapları;148
Anahtar KelimelerKürt Sorunutr_TR