Emeği GeçenlerAslan, Şükrü (derleyen)
Künye BilgisiPülümür. derleyen Şükrü Arslan. İstanbul: Ütopya, 2016.tr_TR
ÖzetDersim kendine özgü etno-inançsal yapısıyla çeşitli renkler (Kırmanciya Beleke) içeren bir coğrafyadır. Bu toplum,kültürel geleneklerini nesilden nesile sözlü olarak aktarabilmiştir. Bunu mümkün kılan unsurlardan birisi bu değerlerin doğup neşvu-nema bulduğu kutsal doğası ve toprağıdır. Ne var ki yazılı geleneğin gelişmediği bir toplumda sözlü olarak aktarılan belleğin zamanla kesintiye uğraması ve böylece dil başta olmak üzere geleneksel kültürün bozulması riski vardır. Bu noktada yazılı ve sözlü geleneği birleştirebilmek; tarihsel ve toplumsal bilgiyi üretmek ve bunu gelecek kuşaklara aktarabilmek büyük önem taşımaktadır. Pülümür kitabı, bu çabanın ilk örneklerinden biridir. Akademik/bilimsel kaygılarla hazırlanmış olması ona başka bir değer katmaktadır.tr_TR
YayınlayanÜtopya Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerDersim (Tunceli, Türkiye)tr_TR