YazarEskin, Şenol
Künye BilgisiEskin, Şenol. Kuşadası: Kent ve insan söyleşileri 1. İstanbul: Kalkedon, 2012.tr_TR
ÖzetToplumsal tarih bakış açısıyla yürütülen yerel tarih, ülke tarihi ve evrensel tarihin ana yapı taşlarını oluşturur. Yerel tarih araştırmacılarının yerel alan ve kültürün ciddi ve derinlemesine incelenmesine yönelik yaptığı çalışmalar, ülke tarihinin eksik ve güdük yanlarını tamamlayacaktır. Yetiştikleri yereli ve kültürü tanıyıp özümsemelerinden dolayı, yerel tarih araştırmacılarının ortaya koyacakları yerel ses ve yerel tarihsel yorumlar; resmi tarihin tek yanlı merkezi bakış ve önyargısına yapıcı eleştiri ve alternatif bir yaklaşım sunacaktır. Derinlemesine ve bilimsel yöntemle yapılan yerel tarih araştırmaları ile zenginleşen, çok sesli hale gelen, akılcı nitelik kazanan bir ulusal/ülke tarihi, topluma olumlu katkılar sağlayacaktır.tr_TR
YayınlayanKalkedontr_TR
Anahtar KelimelerAydın (Türkiye)tr_TR