YazarAygün, Hüseyin
Künye BilgisiAygün, Hüseyin. 0.0.1938 resmiyet ve hakikat. Ankara: Dipnot, 2011.tr_TR
ÖzetBu kitapta konuşanların hepsi “sıradan” insanlardır. Onlar “1938 in kılıç artıkları” olarak anılıyorlar. Çocuklarına, torunlarına, komşularına, arkadaşlarına, her gün, evde, kahvede, köyde, yaşadıkları yerlerde anlattıklarını -bir kere de- bu kitapta anlattılar. 1938’i “dünyanın en büyük sırrı” gibi içinde saklayanlar var. Kitap tanık hikayelerinden ibaret değil. “Dersim İsyanı” söylemine dayanak yapılan Gahmut ve Mansuran olaylarının ayrıntıları, Mağdurların Kurtuluş Savaşı’nda veya Rus Savaşı’nda aldıkları madalyalar, resmi beratlar, gizli soruşturma talimatları, verilen ödüller, hediye nesneler, sürgün cetvelleri, tapu kayıtları, askerlerce evlatlık alınan kız çocuklarına dair belgeler, eski fotoğraflar da kitapta yer alıyor.tr_TR
YayınlayanDipnot Yayınlarıtr_TR
Dizi KaydıYakın Tarih;7