YazarÖzbek, A. Sırrı
Künye BilgisiÖzbek, A. Sırrı. Kökünü arayan çınar. İstanbul: Belge, 2011.tr_TR
ÖzetBu kitaptaki öyküler, 50 yıllık bir zaman dilimi içinde (1937-1987) sürgüne gönderilen, acılar yaşayanların yitik hayatlarından birer kesit sunmakta. Sözlü tarih temelinde öyküleştirilen bu anlatılar, hiç kapanmamış olan yaraları yeniden kanatmayı ya da unutulmaya yüz tutmuş olan acıları yeniden deşmeyi amaçlamıyor. Sadece ve sadece, hiç olmamış gibi, hiç yaşanmamış gibi gösterilen olaylara tanıklık ediyor. Bir düşünürün dediği gibi, "en iyi tarihçiler çocukluklarını ceplerinde taşıyanlardır". Burada sadece yaşadığımız dönem, onun acılarına, özlemlerine tanıklık ediliyor. Yazılanlar ne yazık ki gerçek yaşam öyküleridir. Bazıları olduğu gibi, bazıları kişi ve mekan adları değiştirilerek, bazıları da, birkaç öyküyü birleştirip tekbir hikayeymiş gibi kaleme alınmıştır.tr_TR
YayınlayanBelge Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerKürtlertr_TR