Yayın Tarihi2007
Künye BilgisiTanıkların Ulucanları: Sözlü tarih. Ankara: TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 2007tr_TR
Özet“Mimarlık Şenliği 2007” çalışmalarının yayınlarından biri olan Tanıkların Ulucanlar'ı kitabı, Ulucanlar Cezaevi’nde kalanların Sözlü Tarih Atölyesi’ne katılarak bilgilerini ve anılarını paylaşmalarından oluşuyor. Ulucanlar Cezaevi’nin 2. ci ve 7. ci koğuşlarında kalanlardan 15 kişi ile atölye kapsamında yaklaşık 20 saat süren üç günlük konuşma kayıtlarında anlatılanlar, günlük hayat yanında Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi ve özgürlük mücadeleleri tarihinin ipuçlarını veriyor. Kitapta konuşmalarla birlikte cezaevi yaşamından kalma bazı fotoğraf ve yazılı belgeler, cezaevinin duvarlarına yapılmış resimlerin, yazılmış yazıların fotoğrafları var.tr_TR
YayınlayanTMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesitr_TR
Anahtar KelimelerCezaevitr_TR