YazarUmar, Bilge
Yayın Tarihi2002
Künye BilgisiUmar, Bilge.Yunanlıların ve Anadolu Rumlarının anlatımıyla: İzmir savaşı. İstanbul: İnkılap Kitabevi, 2002.tr_TR
ISBN9751018269
Özet1919-1922 Türk-Yunan savaşımına ve bunu izleyen ünlü "mübadele"ye ilişkin olarak aydınlarımızın bilgi edinebileceği Türkçe kaynak, günümüzde hayli zengin olmakla birlikte, hala önemli bir eksiklik gösteriyor: Yunanlıların ve Anadolu Rumlarının anılarını aktaran bir kitabın yokluğu. Kitap, o eksiği gidermeye çalışıyor. Gerçekten birbirimizi anlamak, hatta tanımak için birbirimizin ne dediğini dinlemek, öğrenmek zorundayız; anlatılanları hoş bulmasak bile! Kitapta, Anadolu yerlisi, ama gerçekten, yani babadan, dededen yerlisi olan Rumların Türklere ilişkin duygu, düşünce ve tutumlarının hiç de sandığımız gibi olmadığını göreceksiniz.tr_TR
Sayfa Sayısı220tr_TR
Dilturtr_TR