YazarMağgönül, A. Zeynep
Yayın Tarihi2006
Künye BilgisiMağgönül, A.Zeynep. 'Seçkin' semtin 'seçkin' sakinleri: Teşvikiye Nişantaşı. İstanbul: Kitabevi Yayıncılık, 2006.tr_TR
ÖzetBu çalışma, 'seçkin' semtin 'seçkin' sakinleri olan Nişantaşı-Teşvikiyelilerin 'seçkin' söylemleri ve bu söylemlere dayanarak 'ayırma' biçiminde geliştirdikleri stratejileriyle oluşturdukları kimlik kurgularının iredelenmesi üzerine kuruludur. Semt sakinlerinin yürüttükleri bu 'seçkinlik' operasyonu aynı zamande bir burjuvalaşma sürecine de denk düşmektedir. Çalışma bu süreci de inceleme iddiasını taşımaktadır. Çalışmanın sonucunda ortaya çıkan gerçek, Türk burjuvazisinin önde gelen mekanlarından olan Nişantaşı-Teşvikiye sakinlerinin geçmişe dayandırdıkları 'seçkinlik' iddialarını, 'ayırma' stratejileriyle bugün de sürdürüp kimlik kurgularını, kendilerini ve semtlerini 'dışarı'dan koruyacak ve 'diğerlerini de dışarıda bırakacak şekilde geliştirdikleri ve 'sosyal duvarlar örme' yöntemiyle 'seçkinlik'lerini muhafaza ettikleridir.tr_TR
YayınlayanKitabevi Yayıncılıktr_TR
Anahtar KelimelerKent Tarihitr_TR