Emeği GeçenlerKazgan, Gülten (derleyen)
Yayın Tarihi1999-10
Künye BilgisiKuştepe araştırması. derleyen Gülten Kazgan. İstanbul: İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1999.tr_TR
ISBN975843800X
ÖzetÜniversitenin, sadece öğrencileri eğitmeyi, bu alanda yüksek bir akademik başarım çizgisi sürdürmeyi ´misyon´ olarak almasının yeterli olmayacağı kanısı, öteden beri kurucular tarafından paylaşıldı. Eğitim olanaklarından yararlanamayan Kuştepe gençlerine, kendilerini geliştirmeleri için çeşitli hizmetlerin sunulması, bu misyonun diğer boyutu olarak kabul edildi; üniversitenin olanakları genişledikçe benzer eğitim hizmetlerinin, Kuştepe´nin diğer toplum katmanlarına yayılması hedeflendi. Böylece Bilgi Üniversitesi, Kuştepe halkıyla yakın bir iletişim kurarken, yörenin toplumsal kalkınmasına da katkıda bulunabilecekti. Bu misyonun yerine getirilebilmesi için Kuştepe´nin toplumsal yapısı yakından tanınmalıydı. Üniversite´nin yörenin kalkınmasına katkısını saptayabilmek için, bu araştırmanın belirli zaman aralıklarıyla tekrarlanması kararlaştırıldı. Kuştepe Araştırması projesi, işte bu amaçlarla geliştirilmiş, üniversitenin araştırma merkezi bunları gerçekleştirmek üzere yola çıkmıştır.tr_TR
Yayınlayanİstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerKentleşmetr_TR