YazarGüler, Müzeyyen
Künye BilgisiGüler, Müzeyyen. Okyanus ötesine: ABD'de Türk göçmenler. İstanbul, 2009.tr_TR
ÖzetBu çalışmada, yeni bir ülkede yaşam ve çalışma koşullarının ne durumda olduğu ve kaçak çalışan emekçilerin, girişimcilik ruhu ile hareket eden göçmenlerin sorunları ve başarıları araştırılmıştır. Göçmenler ekonomik, sosyal-psikolojik davranışları bakımından ele alınmıştır. ABD'deki ve büyük bir metropol olan New York'taki etnik yapıya ve çok kültürlü toplumsal yapının özelliklerine dikkat çekilmiştir. Birinci ve ikinci kuşak göçmenlerin uyum ve değişim sorunları, dil öğrenimindeki güçlükler diğer göçmen grupları ile karşılaştırmalı olarak verilmiştir. Toplumsal kimliğin korunması, Türk kültürünün kazandırılması ve din eğitimi verilmesi konusundaki çabalar irdelenmiştir. Türk kimliği kazandırmanın İslami dinsel bilgilerle donatılmak olduğunu kabul eden bir kısım Türk'ün ayrımcı davranışları ve eğitim uygulamaları gözlenmiştir. Yeni kuşakların eğitiminde ailenin rolünün gençleri nasıl etkilediği saptanmıştır. Sosyal-psikolojik ve ekonomik sorun olan geri dönüş olayı ele alınmıştır.tr_TR
Anahtar KelimelerAiletr_TR
Anahtar KelimelerKadınlartr_TR