EditörHacımirzaoğlu, Ayşe Berktay
Yayın Tarihi1998-11
Künye Bilgisi75 yılda kadın ve erkekler. editör Ayşe Berktay Hacımirzaoğlu. İstanbul: Tarih Vakfı, 1998.tr_TR
ISBN975730641X
ÖzetUlusal Kurtuluş Savaşı'nın ve kazanılan zaferin yarattığı ortam ve koşullarda kurulabilen Cumhuriyet, artı ve eksileriyle toplumumuzun tarihinde köklü bir dönüm noktasıdır; ama ne bir "Milat"tır, ne de geçmişle tüm bağları koparan mutlak bir kesinti. Cumhuriyet döneminin ve aslında bütün bir 20. yüzyılın Türkiyeli kadınlar açısından bilançosunu çıkartmak üzere yola çıkan bu kitap, aynı zamanda günümüzün tartışma ve bakış açılarının da bir bilançosunu içeriyor. Bu niteliğiyle de tarihin bu noktasında kadınların toplumun özel ve kamusal tüm alanlarındaki konumları, kendi kimlikleri ve rolleri ile ilgili düşünceleri, geçmişe ve geleceğe bakışlarıyla ilgili önemli bir saptama yapıyor.tr_TR
YayınlayanTarih Vakfı Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerKadın Erkek İlişkileritr_TR