Emeği GeçenlerCarlson, Marie (derleyen)
Emeği GeçenlerRabo, Annika (derleyen)
Emeği GeçenlerGök, Fatma (derleyen)
Yayın Tarihi2011-03
Künye BilgisiÇokkültürlü toplumlarda eğitim: Türkiye ve İsveç'ten örnekler. derleyen Annika Rabo, Fatma Gök, Marie Carlson. İstanbul: İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2011.tr_TR
ÖzetMarie Carlson, Annika Rabo ve Fatma Gök tarafından derlenen ve İsveç ve Türkiye'den birçok akademisyen tarafından kaleme alınmış makalelerden oluşan Çokkültürlü Toplumlarda Eğitim: Türkiye ve İsveç'ten Örnekler adlı bu çalışma, 'çokkültürlü' olarak kabul edilen Türkiye ve İsveç’ten örneklerle, çok kültürlülük kavramına çeşitli örgün ve yaygın eğitim deneyimlerini irdeleyerek katkıda bulunmayı amaçlıyor. Kitabın yazarları hem eğitim ideolojisi ve pratiğini hem de eğitim kurumları ve eğitim ortamlarındaki ideoloji ve pratiği eleştirel olarak tartışarak, eğitim, toplumsal cinsiyet, dil, din, etnisite ve devlet ilişkileri açısından sorunsallaştırıyorlar.tr_TR
Yayınlayanİstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınlarıtr_TR
Dizi KaydıEğitim;6