EditörKharatyan, Lusine
Yayın Tarihi2015
Künye BilgisiMuş, güzel Muş: Ermenistan'dan ve Türkiye'den hatıraları resmetmek. editör Lusine Kharatyan. İstanbul: Dvv International, 2015.tr_TR
ÖzetKitap, “Birbirimizle Konuşmak” Projesi kapsamında 2011-2012 yılları arasında Türkiye ve Ermenistan’da yapılan yerel tarih atölyelerinin ürünü olarak ortaya çıktı. Sözlü tarih, fotoğraf ve performans sanatları yoluyla üç ayrı grupta yürütülen yerel tarih atölyelerine her iki ülkeden toplam yirmi üniversite öğrencisi katıldı. Öncelikle 2011’in Ekim ayında Muş’ta buluşup birbirleriyle tanışan ve ardından ilgili çalışma grubunda eğitim alan gençler kent merkezi ve çevre köylerinde yaşayanlarla ve yerel kurum temsilcileriyle görüşmeler yaptılar. Kent hafızasında yer alan hatıraları, hikayeleri, nesneleri ve mekanları fotoğraf, ses ve video olarak kayda geçirdiler. 6 ay sonra Ermenistan’da bir araya gelen grup, Gümrü kenti çevresinde Muşluların yerleştiği köyleri ziyaret ederek hafızalarda kalan Muş'un izlerini sürdüler.tr_TR
YayınlayanDvv Internationaltr_TR
Anahtar KelimelerErmeni Sorunutr_TR