YazarBali, Rıfat N.
Yayın Tarihi2001
Künye BilgisiMusa'nın evlatları, Cumhuriyet'in yurttaşları. Rıfat N. Bali. İstanbul: İletişim, 2001.tr_TR
ÖzetBabil Talmud´unda `Krallığın kanunu, geçerli olan kanundur` yazar, Türkiye´de Yahudiler, yaşadıkları ülkenin iyi birer yurttaşı olmalarını öğütleyen bu kurala hep uymuş ve Türk-Yahudi birlikteliğini idealize etmişlerdi. Ulus-devlet olma sürecinde vurgulanan tebaalıktan yurttaşlığa geçiş, azınlık politikalarına bakınca pek de tamamlanmamış görünüyor. Eşit haklara sahip yurttaşlar topluluğu bir ideal olarak mı kalmıştır? Azınlıklar devlet-kamuoyu ilişkilerini belli olaylar üzerinden tüm yönleriyle araştıran kitapta, bir Yahudi ailesinin öyküsünü, Hareket Ordusu'ndaki Yahudi Taburu'nu, Manisa Moris Şinasi Hastanesi'ni ve İkinci Dünya Savaşı yıllarındaki boykot girişimlerini anlatıyor. Bugüne kadar marjinal bir mesele olarak görülen antisemitizmi, Türkiye Siyonizmle Mücedele Derneği ve çeşitli yayınlar üzerinden ortaya koyuyor.tr_TR
Dizi KaydıTarih Dizisi;1
Anahtar KelimelerYahudilertr_TR