YazarSarı, Engin
Yayın Tarihi2010
Künye BilgisiSarı, Engin. Kültür, kimlik ve politika: Mardin'de kültürlerarasılık. İstanbul: İletişim, 2010.tr_TR
ÖzetMardin, Türkiye’nin meşhur ve görülmek istenen tarihi şehirlerinden biri… Başka yerlerde birbirine hasım bilinen farklı kimliklerin bir arada yaşayabildiği, kardeşlik ve hoşgörünün örnek yurdu olarak gösterilen bir yer. Sadece turistik değil, siyasi bir ilgiye de mazhar olan bir “mozaik“... Kitap, bu Mardin imgesinin ne derece güzelleme, ne derece gerçek olduğuna eğiliyor. Kültür bize, insanların birbirleriyle bireysel ve kolektif iletişim kurarak yaşamlarını nasıl anlamlı kıldıklarını gösterir. Her şeyi belirlediği varsayılan ekonomi ve siyaset gibi etkinlikleri de etkileyen bir anlam çerçevesidir bu. Farklı etnisite, kimlik ve aidiyetlerden Mardinlilerin konuştukları; hayatı, kendilerini, diğerlerini ve şehirlerini anlattıkları bir çalışma bu. Mardinli kimliği ve Mardin şehrinin simgesel içeriğinin hangi koşullarda inşa edildiğini, kimlerin ve nelerin bunun dışında tutulduğunu, Mardinlilerle “beraber“ tartışan bir çalışma. Siyaset, antropoloji, kültürlerarası iletişim temelinde etnografik bir şehir, hemşehrilik ve dönem analizi.tr_TR
Anahtar KelimelerKültürel Bellektr_TR
Anahtar KelimelerKent Tarihitr_TR