EditörTuran, Çimen
EditörPekin, Müfide
EditörGüvenç, Sefer
Yayın Tarihi2010-09
Künye BilgisiHasretim İstanbul: İstanbul Rumlarının göç öyküleri ve özlemleri. editör Sefer Güvenç, Turan Çimen, Müfide Pekin. İstanbul: Lozan Mübadilleri Vakfı, 2010.tr_TR
Özet"İstanbul benim vatanım. Her yanını özlüyorum." İstanbul'u farklı zamanlarda farklı nedenlerle terk etmiş ya da etmek zorunda kalıp artık Atina ve Selanik'te yaşayan 47 İstanbullu Rum ile yaptığımız derinlemesine görüşmelerde en çok duyduğumuz cümle işte buydu. Lozan Mübadilleri Vakfı bu projesiyle yine bir ilke imza atarak İstanbul'un solan renklerinden birine, giden İstanbullu Rumlara doğrulttu kamerasını. 2010 Martında on beş gün boyunca proje ekibimiz Selanik ve Atina'da çeşitli tarihlerde çeşitli nedenlerle İstanbul'dan ayrılmış 47 İstanbul Rumu ile görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde eski İstanbul yaşantıları, hayat hikayeleri, ayrılış nedenleri ve İstanbul özlemleri ile ilgili çeşitli sorular soruldu kendilerine. Ayrıca, İstanbul yaşamlarına dair fotoğrafları da taranarak kaydedildi. Tüm bu malzemeden bir fotoğraf sergisi, bir kitap ve bir belgesel üretildi.tr_TR
YayınlayanLozan Mübadilleri Vakfı Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerRumlartr_TR