YazarGünel Tekin, Gülçiçek
Yayın Tarihi2013-04
Künye BilgisiGünel Tekin, Gülçiçek. Beni yıkamadan gömün: Kürtler Ermeni soykırımını anlatıyor. İstanbul: Belge, 2013.tr_TR
ÖzetÖleceğini hissettiği zaman bize şu vasiyeti yapmıştı: ‘Beni yıkamadan gömün!’ Sebebini sormadım; ama anne, baba ve bütün akrabalarının yıkanmadan gömüldüğünü söylüyordu. Hep bize şunu derdi: ‘Annem, babam, kardeşlerim, dedem, ninem, halalarım, teyzelerim, amcalarım, dayılarım, komşularım yıkanmadan öldü gitti. Ne oldukları, nerede oldukları belli değil. Öldüğümde, beni de onlar gibi yıkamadan gömün!’ Arop Bacı illah ki siyahlar giyerdi. Bir gün olsun onun renkli giydiğini görmedim. Hayatı boyunca hep ailesinin yasını tuttu ve vasiyeti üzerine yıkanmadan gömüldü.”tr_TR
YayınlayanBelge Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerKürtlertr_TR