YazarBülbül, Kudret
YazarÖzipek, Bekir Berat
YazarKalın, İbrahim
Künye BilgisiBülbül, Kudret. Aşk ile nefret arasında Türkiye'de toplumun batı algısı. Bekir Berat Özipek, İbrahim Kalın. Ankara: SETA, 2008.tr_TR
ÖzetTürkiye’de insanlar Batı’yı nasıl görüyor? Batı’nın dinine mi, kültürüne mi, siyasetine mi yoksa batılı olan her şeye mi karşı? Batı medeniyetin beşiği mi, Haçlı Seferleri ve sömürgecilik mi? Batı gelişmiş mi, yozlaşmış mı? “Türkiye’de Toplumun Batı Algısı” her hangi bir temsil niteliği olmayan, sıradan Türk insanının Batı’yı ve Hıristiyanlığı nasıl algıladığını, toplumun çeşitli kesimlerine mensup insanlarla yapılan derinlemesine mülakatlar ve toplumsal analizlerle ortaya koyuyor. Farklı eğitim, gelir ve yaş gruplarından, değişik şehirlerden katılımcılarla yürütülen samimi söyleşiler, renkli ifadeler kitapta yer alırken, araştırma Türkiye’de toplumun Batı değerlerine ve Batılı ülkelere bakış açısına ilişkin çarpıcı sonuçları, bilimsel değerlendirmeler eşliğinde akıcı bir üslupla aktarıyor. Çalışma, Türkiye’de toplumda toptan bir Batı ya da Hıristiyan karşıtlığının değil, Batı siyasetine yönelik eleştirel bir tutumun olduğunu ortaya koyuyor. Batı’ya dair tepkinin, ağırlıklı olarak Batı’nın politikalarına yönelmiş olması, çok vurgulanan “Müslüman-Hıristiyan çatışması”, “Doğu-Batı karşıtlığı” ve Medeniyetler çatışması” gibi bir zeminin Türkiye’de bulunmadığını gösteriyor.tr_TR
YayınlayanSETA Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerHristiyanlartr_TR