Emeği GeçenlerBenlisoy, Foti (hazırlayan)
Emeği GeçenlerAslanoğlu, Anna Maria (hazırlayan)
Emeği GeçenlerRigas, Haris (hazırlayan)
Yayın Tarihi2012-06
Künye Bilgisiİstanbul Rumları: bugün ve yarın. hazırlayan Haris Rigas, Anna Maria Aslanoğlu, Foti Benlisoy. İstanbul: İstos, 2012.tr_TR
Özet2006 yılında gerçekleştirilen "İstanbul Buluşması" başlıklı konferans, tüm katılımcılarının vicdanında Rum topluluğunun geleceğiyle ilgili bir köşe taşı oluşturduğu kanaatini yerleştirdi. Konferans, Rumlar arasındaki dar bir çevrede tartışılabilen sorunların daha geniş ortamlarda da açıkça masaya yatırılabileceğini gösterdi. Bu derleme, İstanbul Rum azınlığının geçmiş ve güncel sorunları üzerine oldukça kapsamlı bir çalışma. Konferansa sunulmuş tebliğ ve çalışmaların Türkçeye kazandırılması, sadece tarihçilerin ya da siyaset bilimcilerin değil, gazetecilerin, insan hakları aktivistlerinin ve bütün Türkiye toplumunun Rum azınlık konusunda içeriden bilgi sahibi olmasına hizmet edecektir.tr_TR
Yayınlayanİstos Yayıntr_TR
Anahtar KelimelerRum Okullarıtr_TR