Mohammadi, Fatima
Kor, Zahide Tuba
http://hdl.handle.net/20.500.11834/672
Bu görüşme, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Özgürlük Filosu başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Toplamda 39 kişi ile görüşülmüştür.tr_TR
1979 yılında doğan Fatima Mohammadi avukat ve aktivisttir. 2009 yılında Gazze’ye yardım götüren bir konvoyun organizatörlüğünü yapan Mohammadi, 2010 yılında Gazze’ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu’na katılarak Mavi Marmara Gemisi’nde yer alır. Saldırı sırasında güvertede olduğunu ve yaralılara yardım etmek üzere üçüncü ve dördüncü güvertelere geçtiğini anlatır. Süleyman Söylemez’in yaralanma anında yanında olan Mohammadi, İsrail askerlerinin yaralılara nasıl muamele ettiğinden bahsederken Aşdod Limanı’na vardıktan sonra yaşadıklarını da aktarmaktadır. İsrail ordusunun, terörist faaliyetlerde bulunmakla suçladığı beş yolcudan biri olan Mohammadi, filonun hedefine ulaştığını söylemektedir.tr_TR
İHH İnsani Yardım Vakfıtr_TR
Gazze (Filistin)tr_TR
Mavi Marmara Gemisitr_TR
Özgürlük Filosutr_TR
Filistintr_TR
İsrailtr_TR
Saldırılartr_TR
Yaralar ve Yaralanmalartr_TR
Esarettr_TR
Uluslararası Ceza Mahkemesitr_TR
Birleşmiş Milletler (BM)tr_TR
Fatima Mohammadi ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1979; Kadın; Avukattr_TR
Türkiye, İstanbultr_TR
Kor, Zahide Tuba. Küresel vicdanın dilinden: özgürlük filosu: yolcularla söyleşiler. İstanbul: İHH Kitap, 2011.tr_TR