Philips, Alexandra Lort
Kor, Zahide Tuba
http://hdl.handle.net/20.500.11834/667
Bu görüşme, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Özgürlük Filosu başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Toplamda 39 kişi ile görüşülmüştür.tr_TR
1972 yılında doğan Alexandra Lort Philips Londra’da yaşar ve sosyal yardım uzmanı olarak çalışır. İsrail’in 2008-2009 yıllarındaki Gazze saldırıları sonrasında Filistin için bir şeyler yapmaya karar veren Philips, 2009 yılında bir yardım konvoyuna katılarak Gazze’ye gider. Bu yolculuk sırasında İHH ile tanıştığını ve 2010 yılında Gazze’ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu’na katılarak Mavi Marmara Gemisi’nde yer aldığını anlatır. Aylar öncesinden ilan edilen bu organizasyonun söylenildiği gibi gayrimeşru olmadığını aksine gayrimeşru bir ablukayı kaldırmak üzere başlayan meşru bir girişim olduğunu ifade eder. İsrail askerlerinin gerçek mermi kullandıklarını Cevdet Kılıçlar’ın ölümüne şahit olduğunda anlayan Philips, esir alınıp Aşdod Limanı’na götürüldüklerinde ve sonrasında yaşadıklarını da aktarır.tr_TR
İHH İnsani Yardım Vakfıtr_TR
Gazze (Filistin)tr_TR
Mavi Marmara Gemisitr_TR
Özgürlük Filosutr_TR
Filistintr_TR
İsrailtr_TR
Saldırılartr_TR
Yaralar ve Yaralanmalartr_TR
Esarettr_TR
Hukuktr_TR
Hapis Cezasıtr_TR
Uluslararası Ceza Mahkemesitr_TR
Alexandra Lort Philips ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1972, İngiltere; İngiliz; Kadın; Sosyal Yardım Uzmanıtr_TR
Türkiye, İstanbultr_TR
Kor, Zahide Tuba. Küresel vicdanın dilinden: özgürlük filosu: yolcularla söyleşiler. İstanbul: İHH Kitap, 2011.tr_TR