Manga Otalora, Edda Virginia
Kor, Zahide Tuba
http://hdl.handle.net/20.500.11834/661
Bu görüşme, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Özgürlük Filosu başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Toplamda 39 kişi ile görüşülmüştür.tr_TR
Bu görüşme, e-mail yoluyla yapılmıştır.tr_TR
1969 yılında Kolombiya’da doğan Edda Virginia Manga Otalora, 1986 yılından itibaren İsveç’te yaşar. Uppsala Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Manga Otalora, 2010 yılında Gazze’ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu’na eşi Mattias Gardell ile katılır. Üzerinde ahlaki bir yükümlülük hissettiği için Mavi Marmara Gemisi’ne katıldığını, gemideki herkesin daha iyi bir gelecek ümidiyle orada olduğunu ifade eder. Bazı yolculara çok ciddi şiddet uygulandığından ancak bunun karşısında hukuki hiçbir haklarını kullanamadıklarını da söyler. Hapishanedeki muameleyi de anlatan Manga Otalora, filonun aslında siyasi hedefine ulaştığına inanmaktadır.tr_TR
İHH İnsani Yardım Vakfıtr_TR
Gazze (Filistin)tr_TR
Mavi Marmara Gemisitr_TR
Filistintr_TR
Özgürlük Filosutr_TR
İsrailtr_TR
Yaralar ve Yaralanmalartr_TR
Esarettr_TR
Hapis Cezasıtr_TR
Edda Virginia Manga Otalora ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1969, Kolombiya; İsveçli; Kadın; Akademisyentr_TR
İsveçtr_TR
Kor, Zahide Tuba. Küresel vicdanın dilinden: özgürlük filosu: yolcularla söyleşiler. İstanbul: İHH Kitap, 2011.tr_TR