Shamruk, Ahsan
Kor, Zahide Tuba
http://hdl.handle.net/20.500.11834/658
Bu görüşme, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Özgürlük Filosu başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Toplamda 39 kişi ile görüşülmüştür.tr_TR
1964 yılında doğan Ahsan Shamruk, Londra’da yaşayan bir Filistinlidir. Ailesi 1948 yılından bu yana İsrail işgali altında olan Ramla’da yaşar. 2010 yılında Gazze’ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu’na katılır ve Mavi Marmara Gemisi’nde yer alır. Mavi Marmara olayından önce Gazze’ye giden iki konvoya daha katıldığı ve yaralandığı için filoda olduğunu ailesine haber vermez. Press TV muhabiri Hassan Ghani’ye yardım ederken başından vurularak yaralanır. Shamruk, saldırıdan önce gemide hakim olan kardeşlik havasından bahseder. İsrail askerlerinin gemiye çıktıktan sonra kendisini tekmelediklerini ve helikoptere kadar sürüklediklerini söyler. Hastanede bir süre kaldıktan sonra gönderildiği Ramla Hapishanesi’nde 2 gün kalır ve daha sonra Ramla'daki ailesinin evine gider.tr_TR
İHH İnsani Yardım Vakfıtr_TR
Gazze (Filistin)tr_TR
İsrailtr_TR
Mavi Marmara Gemisitr_TR
Filistintr_TR
Özgürlük Filosutr_TR
Yaralar ve Yaralanmalartr_TR
Esarettr_TR
Hapis Cezasıtr_TR
Ahsan Shamruk ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1964; Filistinli; Erkek; Serbest Meslektr_TR
Türkiye, İstanbultr_TR
Kor, Zahide Tuba. Küresel vicdanın dilinden: özgürlük filosu: yolcularla söyleşiler. İstanbul: İHH Kitap, 2011.tr_TR