Karahocagil, Selahattin
Bu görüşme Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) tarafından yapılmıştır.
1932 yılında Erzurum’da doğan Selahattin Karahocagil 9 yaşında hafız olur. Okul olmadığı için okuma- yazmayı kendi kendine öğrenir. İlkokul imtihanlarını dışarıdan verip eğitimini tamamladıktan sonra 1955 yılında Göle’de imamlığa başlayan Karahocagil, 1957'de Ankara’da müftülük imtihanlarına girer. 25 yaşında kendi ilçesi Olur’da müftülük kurarak Olur müftüsü olur. 1974 yılında girdiği üniversite sınavında, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazansa da başvurusunu Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler bölümüne yapar. 1980 yılında mezun olan Karahocagil, 1990 yılına kadar çeşitli illerde müftü olarak görev yapar. 1990'da Din Hizmetleri Ataşesi olarak Almanya’ya gider. 1994’de görevini tamamlayıp Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli illerde vaizlik yapar. 1997’de emekli olur.tr_TR
Medresetr_TR
Dini Eğitimtr_TR