Bint Abdüllatif, Şeza Berakat
Kor, Zahide Tuba
http://hdl.handle.net/20.500.11834/644
Bu görüşme, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Özgürlük Filosu başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Toplamda 39 kişi ile görüşülmüştür.tr_TR
1965 yılında Suriye’de doğan Şeza Berakat Bint Abdüllatif, Şam üniversitesi’nin Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olur. Arapça öğretmenliğinin yanında idari görevlerde de bulunur. Filistin ile ilgili birçok etkinliğe katılır. 2010 yılında Gazze’ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu’na katılır ve Mavi Marmara Gemisi’nde yer alır. Saldırıdan evvel gemide hakim olan sevgi ve kardeşlik havasından bahseden Bint Abdüllatif, saldırı sırasında kadınların koruma amaçlı olarak geminin alt katına indirildiğini anlatır. Bu sırada yaralılara yardım etmek üzere yukarı çıktığını ve daha sonra esir alındığını söyler. Sınır dışı edilmeyi reddettiği için hapishaneye gönderilen Şeza Berakat Bint Abdüllatif, unutamadığı olaylardan ve insanlardan da bahseder.tr_TR
İHH İnsani Yardım Vakfıtr_TR
Gazze (Filistin)tr_TR
İsrailtr_TR
Filistintr_TR
Mavi Marmara Gemisitr_TR
Özgürlük Filosutr_TR
Saldırılartr_TR
Esarettr_TR
Hapis Cezasıtr_TR
Şeza Berakat Bint Abdüllatif ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1965, Suriye; Kadın; Arapça Öğretmenitr_TR
Türkiye, İstanbultr_TR
Kor, Zahide Tuba. Küresel vicdanın dilinden: özgürlük filosu: yolcularla söyleşiler. İstanbul: İHH Kitap, 2011.tr_TR